Briose cu mere

de Julie in Prajituri, 29 Apr 2010 | 8106 vizualizari

 

Azi am incercat reteta de briose pufoase cu mere a Laurei, am facut cateva mici modificari insa , sper sa nu se supere.
Eu am niste forme mai mari de briose asa ca trebuia sa maresc cantitatile :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • faina (aprox. 300g)
  • 50 ml lapte
  • o lingura scortisoara
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • cateva stafide
  • 2 mere potrivite
  • un praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Se bat bine untul cu zaharul apoi se pun ouale unul cate unul, amestecand mereu cu mixerul. Se adauga laptele, esenta, sarea, praful de copt amestecat cu faina. Se curata merele de coaja si se taie cuburi mici care se dau prin faina (ca sa nu se lase la fund), apoi se pun in aluat. Se pun si stafidele si scortisoara.

Se repartizeaza aluatul in formele in care am pus si hartia pentru briose. Dupa cum am zis ies 10briose mari sau 20 mai mici daca tu ai forme mai mici  :)

Se coc aprox. 25 - 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta